Please select To the mobile version | Continue to access the desktop computer version

Electronic Engineer Discuss

View: 689|Reply: 1

HANTEK 6022BE - Lissajous problem

[Copy link]

1

Threads

1

Posts

1

Credits

新手上路

Rank: 1

Credits
1
Post time 2020-2-13 17:52:51 | Show all posts |Read mode
I'm having trouble creating Lissajous to observe the phase shift between two signals
In X-T mode both signals are appeared normally (2 sinus waveforms with the same frequency) but not in X-Y mode...(noise instead of ellipse)

Well, here's what I've done:
I placed the probe attenuation to “x10” on both probes.
I connected the CH1 probe to the input of the circuit, and also the CH2 probe to the output of the circuit.
I had adjusted the vertical scale and offset to display approximately the same amplitude signals on each channel.
Finally I selected X-Y format at Horizontal window.
After that, a square full of noise appears on the computer screen, in contrary with my old analog oscilloscope, where ellipse appears normaly without problems (whith the same signals and ajustments on both channels)

Is that a hardware problem or a software one, and how can I solve it???




Reply

Use magic Report

28

Threads

1582

Posts

1743

Credits

版主

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Credits
1743
Post time 2020-2-14 16:10:40 | Show all posts
Please upload come pictures of the X-Y mode and how you connected them.
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

QQ|Dark room|Mobile|Archiver|Electronic Engineer Discuss

2020-7-8 21:30 GMT+8 , Processed in 0.478553 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.2

© 2001-2013 Comsenz Inc.

Quick Reply To Top Return to the list